x تبلیغات
شرکت نور صنعت تجهیز فردوس

تفاوت های هودهای آزمایشگاهی

 

هودهای آزمایشگاهی

تفاوت های هودهای آزمایشگاهی

هودهای آزمایشگاهی قطعات اساسی در عملکرد این فضا برای حفظ کیفیت هوا هستند. تنوع هود در صنعت پاسخگوی نیاز دانشمندان است. هودهای میکروبی ، هودهای ایمنی بیولوژیکی و هودهای شیمی همگی یک هدف را دنبال می کنند.

اینها دوربین های گردش اجباری هستند که بسته به مشخصات و طراحی آنها سطوح مختلفی از حفاظت را ارائه می دهند. آنها در آزمایشگاه میکروبیولوژی بالینی ضروری هستند و بر اساس سطح و نوع حفاظت طبقه بندی می شوند. اصولاً لازم است تفاوت بین هود شیمی ، هود های میکروبی لامینار، هودPCR و هودهای میکروبی بیولوژیکی تشخیص داده شود.

هودهای استخراج گاز

هود شیمی یک محفظه تهویه شده است که بخارات و بخارات حاصل از کار با محصولات شیمیایی در آزمایشگاه را جذب می کند. اگرچه یک قطعه بسیار مفید برای مهار خطرات شیمیایی است، اما هیچ گونه محافظتی در برابر خطرات بیولوژیکی ارائه نمی دهد.

هودهای میکروبی لامینار

هودهای میکروبی لامینار محفظه هایی هستند که از یک فن برای عبور هوا از طریق فیلتر HEPA که سطح کار را جارو می کند استفاده می کنند. جریان هوا می تواند عمودی یا افقی باشد. این هودها فقط از موادی که داخل آن قرار می‌گیرد محافظت می‌کنند، اما هرگز از اپراتور محافظت نمی‌کنند، بنابراین برای کار در آزمایشگاه میکروبیولوژی بالینی توصیه نمی‌شوند. با این حال، آنها یک ابزار کار ضروری در به اصطلاح “مناطق پاک” هستند.

هودهای میکروبی بیولوژیکی

هودهای میکروبی بیولوژیکی محفظه های تهویه شده ای هستند که برای به حداقل رساندن خطر کارکنان آزمایشگاه در معرض عوامل عفونی طراحی شده اند. این امر به ویژه با توجه به اینکه بسیاری از عملیات انجام شده در آزمایشگاه شامل تشکیل ذرات معلق در هوا است، اهمیت دارد. هدف اصلی این تجهیزات فراهم کردن فضای کاری است که احتمال فرار یک ذره معلق در هوا به خارج از هود و در نتیجه آلوده کردن اپراتور و محیط اطراف را به حداقل برساند. علاوه بر این، برخی از آنها از مواد مورد استفاده محافظت می کنند.

هنگامی که یک هودی میکروبی بیولوژیکی توسط پرسنل آموزش دیده مناسبی که از محدودیت‌های آن آگاه هستند استفاده می‌شود، به یک وسیله نگهدارنده بسیار مؤثر برای کاهش فرار احتمالی آلودگی بیولوژیکی تبدیل می‌شود. با این حال، مهم است که در نظر داشته باشید که یک هود هرگز جایگزین یک تکنیک میکروبیولوژیکی کافی نیست.

این غرفه ها دارای دو سیستم هستند که مانع از خروج آلودگی می شوند: موانع هوا و فیلتر. موانع هوا با اجازه دادن به هوا در یک جهت و با سرعت ثابت ایجاد می شود و یک “پرده” واقعی از هوا به نام جریان هود میکروبی ایجاد می شود. بنا به تعریف، جریانی بدون تلاطم است. هدف از فیلترها به دام انداختن ذرات موجود در این جریان هوا است و معمولاً از فیلترهای HEPA استفاده می شود که ذرات تا قطر 0.3 میکرون را با راندمان 99.97 درصد در خود نگه می دارند.

هودهای ایمنی برای PCR

میز کار واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) یک ناحیه کاری بسته سه طرفه است که فضایی را برای انجام تقویت DNA و RNA فراهم می کند. این غرفه‌های کاری که در آزمایشگاه‌های زیست‌شناسی و ژنتیک استفاده می‌شوند، از آلودگی متقاطع بین نمونه‌ها جلوگیری می‌کنند و نور ماوراء بنفش موجود در آن‌ها منطقه را استریل می‌کند. آنها محیطی عاری از آلودگی را فراهم می کنند.

در نور صنعت تجهیز ما طیف عالی از هودهای آزمایشگاهی را به شما پیشنهاد می کنیم. به همین دلیل از شما دعوت می کنیم تا نگاهی به منوی «محصولات» بیندازید.

کاربرد و اقدامات احتیاطی یخچال آزمایشگاهی

 

کاربرد و اقدامات احتیاطی یخچال آزمایشگاهی

یخچال برای مصارف آزمایشگاهی

یخچال آزمایشگاهی که به عنوان فریزر آزمایشگاهی نیز شناخته می‌شود، وسیله‌ای ضروری است که در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی برای نگهداری نمونه‌ها و نمونه‌ها در یخچال، دمای برودتی و ثابت و همچنین واکسن‌ها و داروها استفاده می‌شود تا از خراب نشدن نمونه‌ها اطمینان حاصل شود.

کاربرد یخچال آزمایشگاهی

فریزر آزمایشگاهی با یخچال های معمولی خانگی بسیار متفاوت است. یخچال های معمولی معمولا برای انجماد و خنک کردن مواد غذایی استفاده می شوند، در حالی که یخچال های آزمایشگاهی بیشتر در صنایع داروسازی، صنایع شیمیایی، مهندسی بیولوژیک، پزشکی بیولوژیکی و سایر زمینه ها استفاده می شود، در مقایسه با یخچال های آزمایشگاهی حرفه ای تر است.

اصل کار یخچال آزمایشگاهی

مانند یخچال های معمولی، یخچال های آزمایشگاهی از پنج جزء اصلی تشکیل شده اند: یک کمپرسور، دو لوله تبادل حرارت، یک شیر اطمینان و یک چیلر.

کار یخچال بدین صورت است که ابتدا گاز مبرد را فشرده می کند که باعث افزایش فشار و دمای چیلر می شود. در همین حال، کویل های تبادل حرارت در قسمت بیرونی یخچال به دفع گرمای ایجاد شده توسط فشار کمک می کنند.

با سرد شدن مبرد، مایع شده و از شیر اطمینان عبور می کند.
هنگامی که مبرد از شیر اطمینان عبور می کند، مبرد مایع از ناحیه فشار بالا به ناحیه کم فشار جریان می یابد و سپس منبسط شده و تبخیر می شود. در طول فرآیند تبخیر گرما را جذب می کند و اثر خنک کنندگی دارد.

کویل های داخل یخچال به خنک کننده کمک می کند گرما را جذب کند و داخل یخچال را خنک نگه دارد. در نهایت مرحله حلقه را تکرار کنید.

اقدامات احتیاطی یخچال آزمایشگاهی

سردخانه آزمایشگاهی تحقیقاتی فریزر آزمایشگاهی به طور گسترده ای برای نگهداری تجهیزات ضروری کالاها در دمای پایین و دمای ثابت استفاده می شود، بنابراین بر روش کار یخچال آزمایشگاهی مسلط شوید تا از خرابی یخچال جلوگیری کنید و باعث آسیب و از دست دادن غیر ضروری کالا شود. نتایج آزمایشات آزمایشگاهی و آسیب اموال؛ این اصل اساسی است که هر کارگر آزمایشگاه باید به آن پایبند باشد.

در اینجا چند نکته برای استفاده از یخچال های آزمایشگاهی ذکر شده است :
1. نگهداری اقلام غیر آزمایشگاهی در یخچال ممنوع است.

2. کلیه نمونه ها و محصولات کنترل کیفی که در یخچال قرار می گیرند باید مهر و موم شده و نگهداری شوند.

3. اطراف جعبه یخچال در آزمایشگاه باید تمیز نگه داشته شود تا از پرواز و کشیده شدن به داخل کندانسور جلوگیری شود که بر اثر خنک کنندگی تأثیر می گذارد.

4. اگر دما از محدوده مشخص شده بیشتر شد، کنترل دما را به حالت عادی تنظیم کنید و ذخیره کنید.

5. یخچال را مرتب تمیز کنید، برق را هنگام تمیز کردن قطع کنید، داخل و خارج یخچال را با یک پارچه نرم آغشته به آب پاک کنید، ضدعفونی و استریل کنید تا از تمیزی کابینت اطمینان حاصل کنید.

چگونه از یخچالهای آزمایشگاهی نگهداری می کنید؟

نحوه نگهداری از یخچال برای افزایش عمر دستگاه بسیار مهم است. یخچال را به چند روش نگهداری کنید:

1. دمای محیط را تامین کنید. دمای محیط کار یخچال با دمای فوق العاده پایین باید زیر 30 درجه سانتی گراد با تهویه مناسب اطراف آن باشد. دمای بالا یا تهویه ناکافی باعث اضافه بار و آسیب تجهیزات می شود.

2. فیلتر دفع حرارت را به طور منظم (هر دو ماه یکبار) تمیز کنید. اگر صفحه فیلتر برای مدت طولانی تمیز نشود، گرد و غبار مش را مسدود می کند و در نتیجه حرارت ضعیفی دفع می شود و در نتیجه به موتور دفع گرما و متعاقباً به کمپرسور آسیب می رساند. لطفاً برای روش تمیز کردن به دفترچه راهنمای کاربر مراجعه کنید.

3. در فرآیند استفاده، درب یخچال زیاد باز نمی شود، سعی کنید تعداد باز شدن درب را کاهش دهید و زمان باز شدن درب را کوتاه کنید تا نشت گاز داخل جعبه کاهش یابد و در مصرف برق صرفه جویی شود. .

4. از یک پارچه خشک برای تمیز کردن مقدار کمی گرد و غبار در داخل و خارج یخچال با دمای فوق العاده پایین و لوازم جانبی آن استفاده کنید. اگر یخچال با دمای بسیار پایین بسیار کثیف است، از یک شوینده خنثی استفاده کنید و پس از تمیز کردن با آب مقطر کاملاً بشویید. فن پشت کمپرسور یخچال با دمای بسیار پایین را با دقت تمیز کنید. پس از تمیز کردن، مطمئن شوید که سیم برق به برق وصل است.

 

نحوه کارکردن با اتوکلاو آزمایشگاهی

 

 

اتوکلاو

نحوه کارکردن با اتوکلاو آزمایشگاهی

اتوکلاو یک ظرف فلزی با دیواره ضخیم با مهر و موم هرمتیک است که اجازه کار با بخار فشار بالا و دمای بالا را می دهد که برای استریل کردن مواد پزشکی یا آزمایشگاهی استفاده می شود. اتوکلاو همه ویروس ها و باکتری ها را غیرفعال می کند، اگرچه مشخص شده است که برخی از میکروارگانیسم ها می توانند دمای اتوکلاو را تحمل کنند. اتوکلاوها عمدتاً در کاربردهای استریلیزاسیون و در صنایع شیمیایی استفاده می شوند.

بسیاری از اتوکلاوها برای استریل کردن تجهیزات و لوازم با قرار دادن آنها در معرض بخار اشباع شده با فشار بالا در دمای 121 درجه سانتیگراد برای حدود 15 تا 20 دقیقه بسته به اندازه بار و محتویات استفاده می شوند. اتوکلاو توسط چارلز چمبرلند در سال 1879 اختراع شد.

استریل کردن با بخار موثرترین روش است، زیرا با انعقاد پروتئین های میکروارگانیسم ها عمل می کند و در نتیجه منجر به تخریب آنها می شود.

انواع اتوکلاو

توسط جاذبه از غالب شدن
هوا با نیروی جاذبه خارج می شود، هنگامی که بخار وارد محفظه می شود، هوای سرد موجود در آن تمایل دارد از طریق مجرای که در قسمت پایین محفظه است خارج شود. این فرآیند بسیار کند است و به ماندگاری هوای باقیمانده در محفظه کمک می کند. آنها دارای پمپ خلاء هستند که به سرعت تمام هوا را از محفظه خارج می کند، به طوری که بخار با سرعت بالاتری به داخل محفظه وارد می شود و با حذف حفره های هوا و افزایش سرعت فرآیند، کارایی اتوکلاو را بهبود می بخشد. این سیستم بسیار کارآمدتر از سایرین است.

مراحل عملیات اتوکلاو آزمایشگاهی

استارت آپ درها به صورت هرمتیک بسته شده اند تا محفظه آب بندی شود.
رهاسازی هوا در این مرحله هوای موجود در محفظه از بین می‌رود و متعاقباً هوای داخل بسته‌ها و ظروف دفع می‌شود. برای این کار بخار به داخل محفظه تزریق می شود و سیستم خلاء فعال می شود.
آماده سازی برای استخراج هوا از محصولات و از محفظه، یک سری فازهای تزریق بخار (حداکثر چهار) (از محفظه ای به محفظه دیگر) و سپس فازهای خلاء (پیش خلاء) با استفاده از سیستم خلاء انجام می شود تا کاملاً از بین برود. هوای باقی مانده
گرمایش بخار به داخل محفظه و داخل ظروف وارد می شود تا به دما و فشار استریلیزاسیون برسد.
عقیم سازی دما و فشار در محفظه در طول زمان استریلیزاسیون مربوطه ثابت نگه داشته می شود.
کاهش ارزش بخار موجود در محفظه توسط سیستم خلاء خارج شده و افت فشار رخ می دهد.
خشک کردن یک خلأ نهایی، عمیق و ماندگار آغاز می شود. بخار در محفظه نگهداری می شود تا محفظه گرم بماند و به خشک شدن محصول کمک کند تا از آلودگی مجدد باکتریایی در حین حمل و نقل و نگهداری جلوگیری شود.
یکسان سازی ورود هوای اتمسفر به محفظه، از طریق فیلتر هوای استریل، برای جبران فشار محفظه (که در فرورفتگی بود) با فشار اتمسفر. بخار مورد استفاده متراکم شده و به آب تبدیل شده و به مخزن منتقل می شود.
تکمیل فرآیند درها آزاد می شوند تا بتوان آنها را باز کرد.

پارامترهایی که باید در اتوکلاو آزمایشگاهی کنترل شوند

فشار بخار آب و هوا درجه حرارت
بخار با استفاده از آب تصفیه شده اشباع و عاری از ناخالصی خواهد بود. خلوص بخار، اشباع بودن و در
دسترس بودن بخار متغیرهای مهم فرآیند هستند.کیفیت بخار بستگی به موثر بودن یا نبودن استریل کردن دارد.
این ناخالصی ها می توانند ابزارها را زنگ بزنند.
زمان قرار گرفتن در معرض محصول یا محفظه در
دمای استریلیزاسیون. مدت زمان مرحله عقیم سازی است.
دمایی که در آن محفظه در مرحله استریلیزاسیون نگهداری می شود.

شاخص های عقیم سازی اتوکلاو آزمایشگاهی

شاخص های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی وجود دارد که می تواند برای اطمینان از رسیدن یک اتوکلاو به دمای مناسب برای مدت زمان مناسب استفاده شود. اگر یک مورد درمان نشده یا بد درمان شده را بتوان با یک مورد درمان شده اشتباه گرفت، خطر مخلوط شدن آنها وجود دارد که در برخی از مناطق، مانند جراحی، بسیار مهم است.

برخی از شاخص‌های فیزیکی شامل آلیاژی هستند که فقط پس از قرار گرفتن در دمای معین برای زمان ماند مربوطه، ذوب می‌شوند. اگر آلیاژ ذوب شود، تغییر قابل مشاهده خواهد بود.

نشانگرهای شیمیایی روی بسته‌بندی‌های پزشکی و نوار اتوکلاو یافت می‌شوند، زیرا پس از برآورده شدن شرایط صحیح، تغییر رنگ می‌دهند که نشان می‌دهد کالای داخل بسته یا زیر نوار به درستی پردازش شده است.

شاخص های بیولوژیکی حاوی هاگ های یک باکتری مقاوم در برابر حرارت، Geobacillus stearothermophilus است. اگر اتوکلاو به دمای مناسب نرسد، هاگ ها هنگام انکوبه شدن جوانه می زنند و متابولیسم آنها رنگ یک ماده شیمیایی حساس به pH را تغییر می دهد.

ملاحظات

اتوکلاوها از بخار با فشار بالا و دمای بالا برای استریل کردن استفاده می کنند. خطرات بالقوه هستند و بنابراین باید ملاحظات خاصی را دنبال کرد.

خطرات احتمالی:

  • سوختگی پوست می تواند در اثر دست زدن به دیوارها و درب محفظه اتوکلاو ایجاد شود.
  • بخار باقی مانده از اتوکلاو و مواد در پایان چرخه استفاده.
  • صدمات دست و بازو هنگام بستن در.
  • آسیب بدنی در صورت وقوع انفجار.

برای اطمینان از سلامت و ایمنی پرسنل با استفاده از اتوکلاو، مهم است:

  • کارکنان را در مورد استفاده صحیح از اتوکلاو آموزش دهید.
  • نام شخص مسئول اتوکلاو باید در نزدیکی اتوکلاو درج شود.
  • این مسئولیت سرپرست است که اطمینان حاصل کند که کارکنان قبل از راه اندازی هر واحد اتوکلاو آموزش دیده اند.
  • رویه و مدارک دستورالعمل ارائه شده توسط سازنده باید رعایت شود.
  • هنگام بارگیری و تخلیه اتوکلاو باید از لباس ها و تجهیزات محافظ شخصی استفاده شود.
  • اتوکلاوها باید حداقل سالی یکبار بازرسی شوند.
  • از نوارهای اسپور می توان برای تایید اثربخشی عملیات اتوکلاو استفاده کرد.

تجهیزات محافظتی در برابر سوختگی عبارتند از:

  • دستکش های عایق حرارتی که پوشش کامل دست و ساعد را فراهم می کند
  • روپوش آزمایشگاهی
  • محافظت از چشم
  • کفش های بسته

برای استریلیزاسیون بسیار مهم است که بخار:

  • پاک: یعنی بخاری که از آب تمیز، یعنی آب صاف شده و عاری از مواد آلوده کننده مانند کادمیوم، منیزیم، سرب یا کلر و غیره تشکیل می شود.
  • خالص: به این معنی که وجود آب به صورت مایع بسیار کم است، زمانی که کمتر از 3 درصد باشد در نظر گرفته می شود.

برای اینکه عقیم سازی موثر باشد:

  • بخار باید در تماس مستقیم با مواد استریل شود (بنابراین بار عناصر بسیار مهم است).
  • برای جابجایی تمام هوای اولیه موجود در اتوکلاو و جایگزینی آن با بخار، خلاء مؤثر ایجاد کنید.

دستگاه های خشک کن و استریل کننده های آزمایشگاهی

 

دستگاه های خشک کن و استریل کننده های آزمایشگاهی

برای سازماندهی یک فرآیند کار هماهنگ آزمایشگاهی از هر نوع و هدفی، لزوماً از تجهیزات تخصصی مانند دستگاه های خشک کن و استریل کننده های آزمایشگاهی که عملکردهای مختلفی را انجام می دهند استفاده می شود.

دسته های خاصی از تجهیزات فقط در آزمایشگاه های بسیار تخصصی یافت می شوند، اما محصولات جهانی نیز وجود دارند که نه تنها در امکانات آزمایشگاهی، بلکه در کلینیک های پزشکی، مطب های دندانپزشکی و سایر مناطق نیز استفاده می شوند. چنین واحدهای جهانی شامل ضدعفونی کننده ها و دستگاه های خشک کن برای آزمایشگاه ها هستند که تجهیزات تخصصی هستند که عملکردهای مختلفی را انجام می دهند (استریل کردن، ضد عفونی کردن، خشک کردن و غیره).

کاربرد دستگاه های خشک کن و انواع استریل کننده ها:

  • آزمایشگاه ها از آنها برای خشک کردن ظروف مختلف آزمایشگاهی و ظروف شیشه ای، خشک کردن نمونه ها، به دست آوردن نمونه های کم آب برای تحقیقات بیشتر، نگهداری مواد به دست آمده در دمای معین، انجام عملیات حرارتی با کیفیت بالا با استفاده از چرخه ها و حالت های مختلف و همچنین اهداف دیگر استفاده می شود.
  • مطب های پزشکی و دندانپزشکی: استریل کردن ابزار، ضدعفونی حوله، لباس و سایر محصولات نساجی.
  • شرکت هایی که در آنها آزمایش کیفیت محصول انجام می شود.
  • سازمان های صنعتی (شیمیایی، دارویی، غذایی و غیره) برای تهیه نمونه.
  • صنایع مختلفی که در آن فرآیندهای مرتبط با گرمایش دما انجام می شود (کهنه سازی، ولکانیزاسیون، گاز زدایی، تهویه و غیره).
  • دفاتر دامپزشکی: ضد عفونی منسوجات، استریل کردن ابزار.

لازم به ذکر است که دامنه کاربرد چنین تجهیزاتی به طور مداوم در حال گسترش است، زیرا تمام مدل های مدرن می توانند در چندین حالت و در یک محدوده دمایی بسیار گسترده کار کنند.

فرآیند عقیم سازی

عکس آزمایشگاه استریل کننده

فرآیند استریلیزاسیون به تخریب انواع میکروارگانیسم ها بر روی سطح اشیاء فرآوری شده و همچنین ضدعفونی مایعات، محصولات و مواد مختلف اشاره دارد. بسته به نوع دستگاه، استریل کننده های آزمایشگاهی می توانند استریلیزاسیون را به روش های زیر انجام دهند:

  • بخار . یک فناوری استریلیزاسیون نسبتاً رایج که من برای آن از اتوکلاو استفاده می کنم. این گزینه ساده و موثر است، برای مردم و محیط زیست بی خطر است.
  • با حرارت خشک این در کوره های خشک انجام می شود و اغلب در بخش های آزمایشگاهی استفاده می شود. مناسب برای استریل کردن تجهیزات آزمایشگاهی شیشه، ابزار پزشکی و موارد دیگر.
  • گرمای مرطوب . هنگام استفاده از این روش، آب به قسمت پایینی تجهیزات ویژه ریخته می شود. هنگامی که در قسمت بالایی، جایی که مواد قرار دارند، می جوشد، بخار بالا می آید و محصولات فرآوری شده را ضد عفونی می کند.
  • تابش . در شرایط آزمایشگاهی از لامپ ها و تجهیزات مختلف باکتری کش برای ضدعفونی سطوح و هوای داخل استفاده می شود.
  • پلاسما . استریلیزاسیون ایمن (درجه حرارت پایین) برای مواد و ابزار حساس به رطوبت بالا و دماهای بالا استفاده می شود.
  • وکیوم . خشک کردن انواع پودرها، خمیرها و مواد حاوی حلال.
  • بر اساس فرمالدئید . این یک حالت پردازش در دمای پایین است که در آن ضد عفونی تحت تأثیر بخار فرمالدئید رخ می دهد. اغلب در رابطه با ابزار پزشکی استفاده می شود.
  • روی اکسید اتیلن این تجهیزات متعلق به دسته دستگاه های ضدعفونی کننده گاز است و برای فرآوری محصولات ساخته شده از مواد مقاوم در برابر حرارت استفاده می شود.

اینها روشهای اصلی است که فرآیند استریل کردن محصولات و مواد مختلف در آزمایشگاه ها، موسسات پزشکی و سایر سازمان ها انجام می شود.

ظرفیت

ظرفیت محفظه کار برای استریل کننده های آزمایشگاهی متفاوت است، اما اغلب سازندگان تجهیزاتی با ظرفیت 20 تا 720 لیتر تولید می کنند. در عین حال، در مجموعه برخی از تولید کنندگان می توانید استریل کننده هایی با ظرفیت کمتر از 20 لیتر و همچنین تاسیسات بزرگ با ظرفیت 1000 لیتر یا بیشتر پیدا کنید.

محدوده دما

عکس کابینت خشک کن

پخش دما کاملاً به نوع تجهیزات بستگی دارد که در نمونه انواع دستگاه های خشک کن قابل مشاهده است. هنگام استفاده از اجاق های کلاسیک، محدوده دمای عملیاتی به شرح زیر است: از +5 درجه سانتیگراد تا دمای اتاق تا +300 درجه سانتیگراد. برای تاسیسات خلاء، حداقل پارامترها بر اساس دمای اتاق محاسبه می شود که باید 15 درجه سانتی گراد به آن اضافه شود و حداکثر آن 200 درجه سانتی گراد است. محدوده دمایی کوره های ایمنی مشابه پارامترهای حرارتی اجاق های استاندارد است، اما حداکثر دما در برخی از مدل ها می تواند به 350 درجه سانتی گراد برسد.

از کجا سفارش و خرید کنیم؟

استریل کننده ها و استریل کننده های حرارت خشک در انواع، عملکرد و اهداف مختلف را می توانید با قیمت مناسب از شرکت نور صنعت تجهیز خریداری کنید. در شرکت ما می توانید تجهیزات و سایر تجهیزات مورد استفاده در چیدمان آزمایشگاه های متنوع را خریداری کنید.

با همکاری “شرکت نور صنعت تجهیز”، شما دریافت می کنید:

  • رویکرد فردی از طرف ما و قیمت مناسب.
  • تجهیزات با کیفیت و قابل اعتماد که سازمان شما با آنها به شیوه ای ایمن و کارآمد عمل می کند.
  • رعایت تاریخ های تحویل.
  • پرداخت راحت برای محصولات خریداری شده.
  • خدمات گارانتی و ارائه خدمات پس از فروش پس از اتمام دوره گارانتی.

در صورت نیاز به رفع هر مشکلی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی، با شماره تلفن های درج شده در وب سایت با شرکت ما تماس بگیرید و متخصصان ما در سریع ترین زمان و حرفه ای ترین وظایف شما را انجام خواهند داد.

کوره صدا خفه کن:انواع کوره صدا خفه کن

 

کوره صدا خفه کن

کوره صدا خفه کن:انواع کوره صدا خفه کن

کوره صدا خفه کن یک وسیله گرمایشی است که برای گرم کردن انواع مواد تا دمای معین طراحی شده است. ویژگی اصلی این کوره وجود به اصطلاح است. صدا خفه کن از مواد فرآوری شده محافظت می کند و فضای اصلی کار کوره صدا خفه کن است.

انواع کوره صدا خفه کن:

  • دمای متوسط: 100-500 درجه سانتیگراد
  • میانگین دما: 400-900 درجه سانتی گراد
  • دمای بالا: 900-1400 درجه سانتیگراد
  • دماهای فوق العاده بالا: 1400-1650 درجه سانتی گراد (2000 درجه سانتی گراد)

بر اساس نوع گرمایش:

  • کوره های برقی
  • کوره های گازی

با حالت پردازش محافظ:

  • هوا: گرمایش در هوا (هدف عمومی)
  • با اتمسفر گاز محافظ: گرمایش در یک محیط گاز ویژه (هیدروژن، آرگون، هلیوم، نیتروژن، گازهای کاهنده، گازهای نیتروژن و غیره)
  • خلاء: گرمایش در خلاء

بر اساس طراحی:

  • بارگذاری عمودی (گلدانی)
  • نوع زنگوله ای (با جدا شدن از کوره)
  • بارگذاری افقی (ساده)
  • لوله ای (تأیید ترموکوپل)

این کوره ها بیشترین کاربرد را در صنعت به عنوان وسیله ای برای عملیات حرارتی (گرمایش، تف جوشی، کلسینه، بازپخت و غیره) یافته اند. این کوره های مستقیم، کوره های برقی با صدا خفه کن نصب شده در فضای کار معمولاً سرامیکی هستند.

این کوره ها برخلاف کوره های محفظه ای از انواع دیگر، دارای معایبی است که به طور فعال حوزه های احتمالی کاربرد آنها را کاهش می دهد. عناصر گرمایشی خفه کن، یعنی. قرار گرفتن آنها در پشت صدا خفه کن سرامیکی اجازه استفاده از این کوره های الکتریکی را در دمای بالای 1100 درجه سانتیگراد نمی دهد. این امر به دلیل نیاز به افزایش دمای عناصر گرمایشی بالاتر از سطح دمای مجاز استفاده از آنها است. برای کاهش احتمال انتقال دما بین دمای داخل صدا خفه کن، به عنوان مثال. دمای فضای کار و عنصر گرمایش، صدا خفه کن از سرامیک ساخته شده است که دارای مقدار بالایی از ضریب هدایت حرارتی و در نتیجه چگالی بالایی است. یک نقطه ضعف جدی صدا خفه کن با چگالی بالا مقاومت کم آن در برابر حرارت است. مفهوم مقاومت حرارتی صدا خفه کن میزان مجاز گرمایش و تعداد سیکل های حرارتی (گرمایش-سرمایش) را که قبل از تخریب تحمل می کند را تعیین می کند. بنابراین، این کوره های به آنها اجازه نمی دهد حالت های عملیات حرارتی با سرعت بالا را اجرا کنند،اجازه نمی دهند عملیات حرارتی فلز در آنها با نیاز به تخلیه (بارگیری) مواد از (در) یک کوره گرم شده، که با باز کردن درب همراه است. یا پوشش.

از نظر راندمان حرارتی، این کوره ها با سایر انواع واحدهای حرارتی تفاوت دارند زیرا برای گرم کردن خود صدا خفه کن نیاز به مصرف انرژی اضافی دارند که جرم قابل توجهی دارد و در نتیجه نیاز به یک فرآیند حرارتی طولانی مدت دارند.

در عین حال، لازم به ذکر است که نیاز قطعی به حذف تابش مستقیم بخاری ها بر روی مواد عملیات حرارتی شده را می توان نه با استفاده از یک صدا خفه کن عظیم، بلکه با قرار دادن عناصر گرمایشی در داخل لوله های سرامیکی در فضای کار تحقق بخشید. تا حدی معایب فوق این کوره ها را از بین می برد.

کوره های گرمایش تولید شده با صدا خفه کن ساخته شده از مواد الیافی با بخاری های تشکیل شده در داخل آنها از مضرات کوره های الکتریکی با صدا خفه کن با چگالی بالا که توسط سطح مقاومت حرارتی تعیین می شود، آزاد هستند. در عین حال، قرار گرفتن بخاری در لایه ای از مواد فیبری عایق حرارت، کارایی عناصر گرمایشی را کاهش می دهد. یکی از ایرادات جدی مافل فیبری مقاومت کم الیاف در حضور گازهای حاصل از مواد در حال پردازش به دلیل برهمکنش شیمیایی حاصل با ماده مافل است، چنین فرآیندهایی به ویژه در هنگام پخت سرامیک با لعاب فعال هستند. انتشار نمک)، در هنگام تکلیس فلاسک ها (فرسودگی بقایای موم، در طول عملیات حرارتی فلزات (فرسودگی روغن).

بنابراین، منطقی است که از این کوره ها برای کار در محیط اکسید کننده (هوا) با اندازه های صدا خفه کن کوچک استفاده شود، زمانی که صدا خفه کن بخاری با لوله های سرامیکی منجر به کاهش قابل توجهی در حجم کار می شود و خروج گاز از ماده موجود وجود ندارد. فرآوری شده.

پرکاربردتریناین کوره ها در فرآیندهای عملیات حرارتی مواد در محیط های محافظ (دی اکسید کربن، هیدروژن، نیتروژن و غیره) می باشد. این طراحی کوره های الکتریکی امکان فراهم کردن یک محیط اکسید کننده در خارج از صدا خفه کن، جایی که عناصر گرمایشی در آن قرار دارند، فراهم می کند و بر این اساس، عمر مفید بخاری ها و کوره را به طور کلی افزایش می دهد.

زمینه های اصلی استفاده از کوره های صدا خفه کن:

  • عملیات حرارتی فلزات (سخت شدن، بازپخت، تلطیف، نرمال سازی)
  • ذوب فلزات
  • پخت محصولات سرامیکی
  • سوزاندن (خاکستر شدن)
  • سوزاندن
  • تجزیه و تحلیل سنجش (کوپلاسیون)
  • خشک کردن

انواع و دسته بندی تجهیزات آزمایشگاهی

 

  

انواع و دسته بندی تجهیزات آزمایشگاهی

مفهوم “تجهیزات آزمایشگاهی” شامل طیف نسبتاً گسترده ای از دستگاه ها، ابزارها و دستگاه هایی است که در عمل آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها برای آزمایش و تحقیق، تجزیه و تحلیل کیفی و کمی، آماده سازی نمونه و نمونه برداری استفاده می شوند. در این فعالیت آزمایشگاه از تجهیزات و ابزار به مقدار زیاد استفاده می شود.

با توجه به دسته بندی های اصلی، تجهیزات تکنولوژیکی آزمایشگاه به موارد زیر تقسیم می شوند:

  • آزمایشگاه عمومی؛
  • تخصصی؛
  • تحلیلی

این طبقه بندی توسط اسناد نظارتی ثابت نشده است، فقط برای سهولت در پیمایش در محدوده موقعیت ها هنگام انتخاب تجهیزات برای آزمایشگاه ها استفاده می شود. یک آزمایشگاه رسمی معتبر باید به انواع تجهیزات زیر مجهز باشد:

  • ابزار آزمایش؛
  • ابزار اندازه گیری؛
  • تجهیزات کمکی.

علاوه بر این، تجهیزات تست باید واجد شرایط باشند.

از آنجایی که کارهای بسیار زیادی وجود دارد که باید در آزمایشگاه حل شوند، لازم است هنگام تجهیز آن انتخاب درستی انجام شود.تجهیزات آزمایشگاهی را می توان به طور خاص برای یک منطقه خاص از فعالیت خریداری کرد.

به عنوان مثال، تجهیزات آنالیز آزمایشگاهی عمومی را می توان برای فیلتراسیون، اختلاط، آسیاب، عملیات حرارتی و نگهداری دما و بسیاری از عملکردهای دیگر استفاده کرد. به انواع زیر تقسیم می شود:

  • خنک کننده؛
  • گرمایش؛
  • ترموستاتیک

بنابراین، تجهیزات عمومی ممکن است شامل کابینت های خشک کن، کوره های صدا خفه کن با دمای بالا، حمام های آب ، ترمو و کرایوستات ها، صفحات داغ و حمام های شنی، استریل کننده ها و ترموستات های هوا، بخاری های فلاسکی باشد.

کابینت های خشک کن در انواع مختلفی از اشکال، پیکربندی ها، اندازه ها، محدوده دما و سایر پارامترها ارائه می شوند. مدل هایی با پنجره دید یا پنکه و همچنین امکان جارو برقی وجود دارد. تفاوت اصلی آنها در هدف آنهاست.

کوره های صدا خفه کن بسته به مدل، قادر به حفظ دمای بالا – تا 1300 درجه یا بیشتر هستند. آنها در انواع مختلفی ارائه می شوند، می توانند با دستگاه های اضافی مانند هود مجهز شوند.

آب آزمایشگاه حمام برای گرم کردن و حفظ دمای مایع در نظر گرفته شده است. مدل ها در طیف گسترده ای ارائه می شوند و در گزینه های تجهیزات متفاوت هستند. برخلاف آنها، حمام های شنی برای عملکرد از آب استفاده نمی کنند، بلکه از ماسه استفاده می کنند. بقیه طرح ها نیز می توانند متفاوت باشند.

صفحات گرمایش قدرتمند با مدل هایی از تولید کنندگان مختلف ارائه می شوند و عملکرد و تجهیزات متفاوتی دارند.

علاوه بر این لیست تجهیزات آزمایشگاهی شامل دستگاه های جداسازی و اختلاط نیز می باشد که شامل همزن های مغناطیسی، شیکرهای آزمایشگاهی، روتاتورها و استخراج کننده ها و سایر تجهیزات می باشد.

شرکت نور صنعت تجهیز ما جدیدترین تجهیزات برای آزمایشگاهی را ارائه می دهد که با آن می توانید آزمایشگاهی با مدرن ترین سطح را تجهیز کنید. و مشاوران ما همیشه آماده هستند تا در صورت بروز هرگونه مشکل در انتخاب مشتریان یا هر گونه سوالی، به شما کمک کنند.

انواع استریل کننده (اتوکلاو) همراه با کاربرد

 

انواع استریل کننده (اتوکلاو) همراه با کاربرد

انواع استریل کننده ( اتوکلاو ):

  • استریل کننده های بخار عمودی
  • استریل کننده های بخار افقی
  • دستگاه ضدعفونی کننده بخار رومیزی

استریلیزاسیون با بخار در دسترس ترین و پرکاربردترین روش استریلیزاسیون است. این روش غیر سمی، مقرون به صرفه، مناسب برای پردازش مواد ناپایدار حرارتی است، خطر عفونت متقاطع را از بین می برد و در برابر تمام عوامل بیولوژیکی، از جمله، بسیار موثر است. پریون ها این روش توسط سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری ها برای استفاده در موسسات پزشکی توصیه شده است.

روش استریلیزاسیون با بخار، که در اتوکلاوها انجام می شود، شامل تصفیه مواد با بخار آب در دما و فشار معین برای مدت زمان مشخص است.

بنابراین، ویژگی های اصلی استریلیزاسیون با بخار عبارتند از :

  • بخار – “خشک” (گرم شده تا دمای بالاتر از نقطه جوش) بخار ترجیح داده می شود.
  • فشار – لازم برای رسیدن به دمای بالا در اتوکلاو؛
  • دما – به عنوان یک قاعده، 121 درجه سانتیگراد و 132 درجه سانتیگراد؛
  • زمان – دمای تنظیم شده باید برای حداقل زمان لازم برای تخریب عوامل بیولوژیکی در محفظه حفظ شود. برای تجهیزات پزشکی بسته بندی شده، حداقل زمان استریلیزاسیون: 30 دقیقه در دمای 121 درجه سانتیگراد و 4 دقیقه در دمای 132 درجه سانتیگراد است. زمان استریلیزاسیون ممکن است بسته به نوع محصول و مواد متفاوت باشد.

از نظر ساختاری، ضدعفونی کننده ها (اتوکلاوها) به دو نوع تقسیم می شوند:

ضدعفونی کننده هایی که هوا را به صورت گرانشی از محفظه خارج می کنند و دستگاه های پیش تخلیه. در استریل کننده های نوع اول، بخار از بالا یا از طرفین وارد محفظه می شود و هوا را به قسمت پایینی محفظه استریلیزاسیون می فشارد و سپس از طریق خروجی خارج می شود. ضدعفونی کننده های گرانشی عمدتاً برای پردازش محیط های آزمایشگاهی، مایعات، مواد دارویی و محصولات غیر متخلخل که سطوح آنها در تماس مستقیم با بخار است استفاده می شود. در استریل کننده هایی از این نوع زمان استریل شدن مواد متخلخل افزایش می یابد که به دلیل حذف ناقص هوا و در نتیجه کاهش سرعت نفوذ بخار به داخل منافذ می باشد. ضدعفونی کننده های خط مقدم با کارایی بالا مجهز به پمپ خلاء برای حذف هوا از محفظه و بار استریلیزاسیون هستند. بنابراین، بخار به راحتی می تواند حتی در مواد متخلخل نفوذ کند. استریل کننده ها همچنین از نظر نحوه بارگیری (افقی و عمودی)، تعداد برنامه های استریلیزاسیون و عملکردهای اضافی متفاوت هستند.

هود لامینار کلاس1 در مقابل هود میکروبی بیولوژیکی

 

هود میکروبی بیولوژیکی

هود لامینار کلاس1 در مقابل هود میکروبی بیولوژیکی

از نقطه نظر اساسی، یه هود لامینار کلاس 1 و هود میکروبی بیولوژیکی هر دو محفظه های حفاظتی محصور هستند که در محیط های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. علیرغم داشتن یک ویژگی مشترک در ارائه یک منطقه کاری تمیز، این نوع تجهیزات باید به طور جداگانه در نظر گرفته شوند. به این معنی که یک هود لامینار کلاس1هرگز نمی تواند به جای هود ایمنی زیستی استفاده شود. این دستگاه ها سطوح مختلفی از حفاظت را ارائه می دهند، به همین دلیل است که اهداف کمی متفاوت دارند.

انتخاب بین هود لامینار کلاس1 و هود میکروبی بیولوژیکی بستگی به هدف شما برای محافظت دارد: محصول، کاربر، محیط زیست یا ترکیبی از هر سه. بنابراین، هنگامی که این هدف را تعیین کردید، بهتر متوجه خواهید شد که چه نوع ماشینی برای شما قابل استفاده است.

همچنین باید کاربردهای آتی تجهیزات، قوانین آلودگی، و میزان آسیب احتمالی آن به سلامت انسان و محیط زیست را مشخص کنید. عملیات مربوط به عوامل خطرناک باید بر اساس الزامات ایمنی مناسب انجام شود. به عنوان مثال، برخی از کارها ممکن است برای هود لامینار کلاس1مناسب باشند، در حالی که عوامل عفونی به رویکرد متفاوتی نیاز دارند.

چه زمانی هود لامینار کلاس1 عمودی بهترین انتخاب است؟

هود لامینار کلاس1 عمودی یک نیمکت تمیز است که یک منطقه عاری از آلودگی را برای رسیدگی به نمونه های آزمایشگاهی، محصولات و سایر نمونه ها فراهم می کند. سیستم های عمودی برای عبور هوای فیلتر شده با HEPA به سمت پایین در امتداد منطقه کار طراحی شده اند.

یکی از ویژگی‌های مهمی که باید در نظر بگیرید این است که هود ‌های لامینار کلاس1 برای محصولات غیرخطرناکی که برای استنشاق اپراتور بی‌خطر هستند، مناسب هستند. محدودیت هایی از نظر حفاظت از پرسنل وجود دارد. این دستگاه‌ها حفاظت کافی را برای نمونه‌ها در طول آزمایش‌ها، بازرسی، مونتاژ و غیره تضمین می‌کنند. با این حال، آنها از افرادی که هود و هر چیز دیگری را خارج از محفظه کار می‌کنند محافظت نمی‌کنند.

هودهای لامینار کلاس1هوای آلوده را از بیرون هود نمی‌دهند، اما جریان هوا از داخل در نهایت به داخل اتاق تخلیه می‌شود. بنابراین، اگر به نوع حفاظت جامع تری نیاز دارید، مثلاً هنگام کار با مواد خطرناک، انواع دیگر تجهیزات را در نظر بگیرید.

شما می توانید از هود لامینار کلاس1در موارد زیر استفاده کنید:

  • این کار به کیفیت هوای تمیز و بدون ذرات نیاز دارد.
  • هیچ مواد مضری وجود ندارد.
  • شما باید از محصول محافظت کنید اما نه از محیط کاربر یا محیط.

سیستم‌های هود لامینار کلاس1 در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند که در آن حفظ محیط کار بسیار تمیز و بدون آلودگی بیولوژیکی و ذرات ضروری است. به عنوان مثال می توان به رشته های پزشکی، دارویی، علمی و الکترونیک اشاره کرد. در اینجا چند کار وجود دارد که می توان از هود لامینار کلاس1 برای آنها استفاده کرد:

  • تهیه و عرضه فرآورده های دارویی استریل
  • تولید و اعتبار سنجی تجهیزات پزشکی
  • آزمایشات کشت سلولی
  • تهیه و ریختن محیط رشد باکتری
  • کنترل کیفیت و تست عقیمی
  • مجموعه ها و سیستم های الکترونیکی و نوری
  • زمان انتخاب هود میکروبی بیولوژیکی

هود میکروبی بیولوژیکی دستگاه های محفظه ای هستند که مجهز به فیلتر(های) HEPA هستند تا از کاربران، محصولات و محیط زیست در برابر مواد خطرناک محافظت کنند. آنها برای حذف عوامل بیولوژیکی بالقوه خطرناک قبل از بیرون کشیدن هوا طراحی شده اند. در نتیجه تمام میکروارگانیسم ها، ویروس ها و باکتری ها در داخل محفظه نگهداری می شوند. این هود ها اغلب در آزمایشگاه ها برای انجام تحقیقات، آزمایشات بالینی و انواع مختلف آزمایش استفاده می شوند.

اصطلاح هود میکروبی بیولوژیکی را فقط می توان برای برآورده کردن مشخصات کلاس I، II یا III به کار برد. باید از استانداردهای بین‌المللی ایمنی بیولوژیکی از نظر طراحی، الگوی جریان هوا با بردارهای سرعت جریان هوا و مکانیسم‌های خروجی آنها پیروی کند.

انتخاب هود برای ایمنی در برابر عوامل بیولوژیکی بر اساس سطح ایمنی زیستی است که باید برای آن مناسب باشد. بسته به اینکه کاربر و فضای کاری مورد نیاز برای یک کار خاص، ممکن است نیاز داشته باشید:

کلاس I – صرفاً برای محافظت از اپراتور.

کلاس II – حفاظت از اپراتور، محصول و محیط زیست در برابر مواد بالقوه انتقال آئروسل، مرتبط با بیماری های انسانی و خطرات اولیه.

کلاس III – اپراتور، محصول و حفاظت از محیط زیست برای تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی که با عوامل بیماری زا مرگبار سروکار دارند.

کلاس I BSC با نفوذ هوای خارج مشخص می شود. به این معنی که نمونه مورد مطالعه از خارج با هوای آلوده تماس پیدا می کند، اما اپراتور در معرض آن قرار نمی گیرد. این نوع گزینه های کاربردی محدودی دارد، به همین دلیل است که نسبت به دو نوع دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

هنگامی که می خواهید پس از قرار دادن محصول در سینی، از هود های میکروبی بیولوژیکی کلاس II استفاده کنید. این دستگاه‌ها با جریان هوای داخل (برای ایمنی اپراتور)، هوای بدون ذرات فیلتر شده با فیلتر HEPA به سمت پایین (برای محافظت از محصول) و به همان اندازه هوای تمیزی که به اجزای تخلیه‌کننده (برای حفاظت از محیط زیست) می‌رود، ساخته شده‌اند. این یک هود پرکاربرد در تهیه دارو، تحقیق، توسعه و غیره است.

هودهای میکروبی بیولوژیکی کلاس III دارای حداکثر ساختار ضد نشتی هستند. دارای پانل جلویی کاملاً بسته برای از بین بردن قرار گرفتن در معرض پرسنل با محصول، مهر و موم های هوابند برای حفظ آلودگی داخل و همچنین عدم خروج هوا، و گذرگاه دو درب برای انتقال مواد از درب غیراستریل به درب استریل. درب داخل این نوع برای عوامل بسیار خطرناک و تهدید کننده زندگی استفاده می شود.

خلاصه:

تفاوت های عمده بین این دو نوع تجهیزات در درجه اول به نیازهای یک آزمایشگاه خاص و نوع حفاظتی که یک کار نیاز دارد بستگی دارد. در این راستا، هود های هود لامینار کلاس1دارای ویژگی های زیر هستند:

  • فقط حفاظت از محصول؛
  • برای خطرات زیستی یا شیمیایی نامناسب است.

هود های میکروبی بیولوژیکی می توانند:

  • اطمینان از حفاظت از محصول، پرسنل و محیط زیست؛
  • کار با عوامل عفونی را ادامه دهید.

اگر مطمئن نیستید که کدام وسیله حفاظتی برای نیازهای شما مناسب است، با متخصصان ما در نور صنعت تجهیز فردوس تماس بگیرید. ما به شما کمک می کنیم تا نیازهای خاص خود را تعیین کنید و تجهیزات مناسب را انتخاب کنید.

آلودگی کشت بافت و 7 گام آسان برای پیشگیری

 

آلودگی کشت بافت و 7 گام آسان برای پیشگیری

باز هم آلودگی!

کشت بافت یک فرآیند طولانی و پر زحمت است و زمانی که قارچ یا باکتری به کشت های دوست داشتنی ما حمله می کند، احساس آزاردهنده می کند.

کشت سلول ها در آزمایشگاه ها نیازمند تلاش زیادی است، از آماده سازی محیط و انتقال سلول گرفته تا نگهداری منظم. اما متأسفانه، اگر سلول‌ها آلوده شوند و کشت‌ها از بین بروند، منجر به از دست دادن زمان، تلاش و هزینه زیادی می‌شود. اگر ندانید کشت شما چگونه آلوده شده و چه نوع آلودگی دارد، مشکل بزرگتر می شود!

ویرانگر است و شما چاره ای جز تکرار آزمایشات برای نجات تحقیقات خود ندارید.

انواع آلودگی کشت بافت

آلودگی کشت بافت به دو گروه آلودگی شیمیایی و آلودگی بیولوژیکی طبقه بندی می شود .

آلودگی شیمیایی

آلودگی شیمیایی به دلیل وجود هر گونه اجزای غیر زنده ای رخ می دهد که بر رشد کشت شما تأثیر منفی می گذارد.

منابع و انواع آلودگی های شیمیایی عبارتند از:

محیط کشت : محیط کشت سلولی حاوی مواد مغذی، معرف ها و آب است که منابع اصلی آلودگی هستند.

سرم: تقویت کننده مواد مغذی برای کشت سلولی است. حاوی پروتئین، هورمون و برخی عوامل رشد است که رشد بافت را تحریک می کند. با این حال، تغییر در غلظت هورمون‌ها و فاکتورهای رشد می‌تواند برای کشت‌های سلولی سمی باشد.

اندوتوکسین: محصول جانبی باکتری های گرم منفی است و در آب، سرم یا سایر اجزای کشت یافت می شود. می توان آن را با روش لیمولوس آمبوسیت لیزات (LAL) تعیین کرد.

لوله‌های پلاستیکی و مخازن ذخیره‌سازی: باقیمانده‌های شیمیایی (مواد شوینده یا ضدعفونی‌کننده‌ها) در ظرف ذخیره‌سازی تمیز نشده هنگام انتقال به ظروف به داخل محیط می‌روند. علاوه بر این، نرم کننده ها نیز می توانند بر رشد کشت تأثیر بگذارند.

نور فلورسنت: می‌تواند برخی از اجزای رسانه‌ای مانند ریبوفلاوین و تریپتوفان را که پراکسید هیدروژن و رادیکال‌های آزاد سمی برای سلول‌ها آزاد می‌کنند، فعال کند.

آلودگی بیولوژیکی

آلودگی بیولوژیکی به دلیل وجود موجودات زنده در کشت ایجاد می شود. چنین ارگانیسم هایی شامل باکتری ها، مخمرها و کپک های به راحتی قابل شناسایی یا ویروس ها، تک یاخته ها و مایکوپلاسماها هستند.

باکتری ها، مخمرها و کپک ها در طبیعت در همه جا وجود دارند. بنابراین، آنها به راحتی می توانند به صورت مخفیانه وارد شوند، مستعمره شوند و در کشت های سلولی رشد کنند. از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از کشت باکتری ها استفاده می شود، با این حال، برخی از سویه های مقاوم همچنان می توانند در آن رشد کنند.

باکتری‌های بسیار کوچک یا درون سلولی با رشد آهسته‌ای وجود دارند که به سختی می‌توان در طول بررسی‌های معمول کشت‌ها متوجه آنها شد. آنها می توانند به چندین کشت آسیب جدی وارد کنند.

شناسایی ویروس، تک یاخته و مایکوپلاسما که ماهیت درون سلولی دارند دشوار است. آنها نه تنها کل کشت سلولی را از بین می برند بلکه خطرات بالقوه ای برای سلامت انسان نیز به همراه دارند.

بهترین راه برای جلوگیری از آلودگی چیست؟

برای جلوگیری از آلودگی و صرفه جویی در کشت و آزمایش خود، باید اقدامات احتیاطی ارائه شده در زیر را «قبل و در حین» آزمایشات کشت بافت خود دنبال کنید:

دستکش و کت آزمایشگاه بپوشید و سازماندهی کنید: آیا تا به حال فکر کرده اید که ممکن است خودتان سلول های کشت شده را آلوده کنید؟ بله این درست است! بدن انسان مملو از باکتری است. بنابراین، بهتر است از دستکش و کت آزمایشگاهی خود استفاده کنید. باید در داخل آزمایشگاه نگهداری شود و به طور مرتب تمیز شود. همچنین می‌توانید چیزهایی را که باید به اتاق تأسیسات ببرید فهرست کنید و این به شما کمک می‌کند تا آزمایش‌های خود را در یک مرحله به پایان برسانید.

از مواد شیمیایی با عیار بالا استفاده کنید: در آزمایشات خود فقط از رسانه ها و سرم های معتبر و با درجه بالا استفاده کنید. همچنین آب و محیط کشت باید به خوبی استریل شود.

تجهیزات آزمایشگاهی را استریل کنید: تجهیزات آزمایشگاه را همیشه اتوکلاو کنید، مانند نوک پیپت، ظرف ذخیره، بشر، فورسپس و غیره. قبل از آن، مطمئن شوید که تجهیزات شما قابل اتوکلاو هستند!

امکانات را بررسی کنید: به طور منظم مرکز یا اتاقی را که سلول ها در آن کشت می شوند تمیز و استریل کنید. عملکرد جریان آرام و انکوباتورها را نیز بررسی کنید. قبل از انجام آزمایش، سطح لامینار و سایر تجهیزات را با الکل 70 درصد پاک کنید.

بررسی سلول‌های وارد شده: اگر سلول‌ها را از یک شرکت یا آزمایشگاه‌های دیگر وارد می‌کنید، بهتر است سلول را با کشت کشت حداقل به مدت دو هفته بررسی کنید. این به شما کمک می کند تا قبل از اینکه سلول ها را در مقیاس بزرگ کشت کنید، در واکنشگرها و تلاش خود صرفه جویی کنید.

از قرار گرفتن سلول در محیط های استریل نشده اجتناب کنید: همیشه سعی کنید سلول ها را در یک محیط استریل نگه دارید. انتقال سلول ها از انکوباتور به هود باید سریع باشد. اگر سلول های شما برای مدت طولانی بیرون مانده اند، آنها را در یک هود دیگر نگه دارید. این به شما کمک می کند تا کشت های دیگر خود را نیز نجات دهید.

به طور منظم سلول های کشت شده را بررسی کنید: شما کارهای زیادی برای محافظت از سلول های خود انجام داده اید و نمیخواهید در پایان کشت خود را آلوده کنید! بنابراین، مراقب کشت های خود باشید و به طور مرتب آنها را تماشا کنید.

اگرچه، به احتمال زیاد با دنبال کردن مراحل بالا می‌توانید کشت خود را نجات دهید، دقیق بودن و سازگاری با «بهترین شیوه‌ها» به همان اندازه دشوار است. با این روش ها فقط می توانید از آلودگی شیمیایی و تا حدی آلودگی بیولوژیکی نیز جلوگیری کنید. اما،با شروع مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها، آنها دیگر بهترین راه حل برای جلوگیری از آلودگی بیولوژیکی در کشت شما باقی نمی مانند.

کاربرد انواع یخچال های آزمایشگاهی

 

یخچال‌های آزمایشگاهی

کاربرد انواع یخچال های آزمایشگاهی

از یخچال‌های آزمایشگاهی برای خنک کردن نمونه ها یا نمونه ها برای نگهداری استفاده می شود. آنها شامل واحدهای تبرید برای نگهداری پلاسمای خون و سایر فرآورده های خونی و همچنین واکسن ها و سایر لوازم پزشکی یا دارویی می شوند. آنها با یخچال های استاندارد مورد استفاده در خانه ها یا رستوران ها متفاوت هستند زیرا باید کاملاً بهداشتی و کاملاً قابل اعتماد باشند.

یخچال های آزمایشگاهی برای به حداقل رساندن خطر آلودگی باکتریایی و انفجار مواد فرار باید دمای ثابتی را حفظ کنند. برای دستیابی به درجه بالایی از دقت، یخچال برای گردش هوا و یک فن برای حفظ دمای یکنواخت همیشه نیاز دارد. هنگامی که در باز است، فن خاموش می شود تا هوای سرد از دستگاه خارج نشود. یخچال‌های آزمایشگاهی دارای محفظه‌های جداگانه برای جلوگیری از آلودگی متقابل هستند و می‌توانند لوازم پزشکی خاصی مانند خون یا واکسن را در خود جای دهند.

چهار نوع یخچال‌های آزمایشگاهی وجود دارد.

یخچال های ضد انفجار برای نگهداری مایعات قابل اشتعال و مواد شیمیایی خطرناک طراحی شده اند. کمبود تجهیزات الکتریکی از آتش سوزی ناشی از جرقه در محل ذخیره سازی جلوگیری می کند و استفاده از آن را با مواد قابل احتراق ایمن می کند.

یخچال آزمایشگهی

یخچال‌های آزمایشگاهی

برای حفظ دمای ثابت و نظارت بر دما با نمایشگرهای دیجیتال طراحی شده اند. آنها یخچال های آزمایشگاهی عمومی هستند و باید دارای بخش هایی با قابلیت قفل شدن باشند که به راحتی تمیز شوند. آنها همچنین برای خنک کردن نمونه ها و برای نگهداری استفاده می شوند.

یخچال‌های بانک خون

مطابق با قوانین آمریکا و اروپا هستند. قابلیت اطمینان برای این نوع، همراه با توانایی نظارت بر دما بسیار مهم است. آنها همچنین باید محفظه های جداگانه ای برای نگهداری انواع نمونه داشته باشند.

یخچال‌های کروماتوگرافی 

برای آزمایش های تحقیقاتی طراحی شده اند. آنها به بهترین وجه برای آزمایشگاه هایی استفاده می شوند که نمونه ها و روش های پزشکی نیاز به تنظیمات دما و پایداری دقیق دارند. به عنوان مثال، یکی از یخچال‌های آزمایشگاهی می توان برای راه اندازی یک دستگاه کروماتوگرافی در محفظه یخچال استفاده کرد.

قابلیت دما

یخچال های آزمایشگاهی معمولاً از 2 درجه سانتیگراد تا 10 درجه سانتیگراد کار می کنند، اگرچه استثناهایی وجود دارد. بهتر است از یخچالی استفاده کنید که دقیقاً نیازهای دما را برآورده کند، زیرا هر چه دما کمتر باشد به قدرت بیشتری نیاز دارد. تنظیمات کنترل یخچال های آزمایشگاهی می تواند از یک ترموستات شماره گیری ساده (سرد، سردتر، سردترین) تا یک صفحه نمایش دیجیتال LED پیچیده باشد که امکان کنترل های منطقی قابل برنامه ریزی دقیق را فراهم می کند.

سردخانه دارو

یخچال های آزمایشگاهی ا رطوبت کم رطوبت هوای محیط را به حداقل می رساند. یخچال‌های آزمایشگاهی با رطوبت کم برای نگهداری بذر و کاربردهایی طراحی شده‌اند که درهای یخچال مرتباً باز و بسته می‌شوند. یکی دیگر از ویژگی های مفید، عملکرد یخ زدایی خودکار است. این کار یخچال را بدون یخ زدگی نگه می دارد و در ظرفیت بهینه کار می کند. در چرخه یخ زدایی خودکار، کمپرسور خاموش می شود و فن هوا را روی کویل ها می دمد تا یخ زدگی را از بین ببرد. یک فن داخلی هوا را در سرتاسر یخچال به گردش در می آورد و دما را یکنواخت نگه می دارد. یخچال‌های آزمایشگاهی با سیستم‌های یخ‌زدایی دستی زمانی توصیه می‌شوند که محافظت از نمونه‌ها از خشک شدن مهم باشد.

برای زمان‌های بازیابی و بازیابی سریع‌تر، برخی از یخچال‌های آزمایشگاهی به ویژگی‌هایی مانند تبرید بای پس و کنترل‌های مبتنی بر ریزپردازنده مجهز هستند. یک پلنوم دیوار عقب و هیت سینک روی پلنوم یا کف می تواند به محدود کردن افزایش دما کمک کند.

یخچال داروخانه

طرح

هنگام انتخاب یخچال‌های آزمایشگاهی، توجه به فضای مورد نیاز ضروری است. اگر فضا در آزمایشگاه محدود باشد، می توان یخچال را روی دیوار نصب کرد یا در واحد دیگری گنجاند. برخی از یخچال های آزمایشگاهی به گونه ای طراحی شده اند که در زیر پیشخوان آزمایشگاه قرار می گیرند. طرح های صرفه جویی در فضا به دلیل اندازه شان بیشتر در معرض نوسانات دما هستند. واحدهای مستقل بزرگتر نیز موجود است.

اکثر یخچال های آزمایشگاهی مجهز به یک یا چند درب جامد یا درب شیشه ای کشویی هستند. برای جلوگیری از دسترسی پرسنل غیرمجاز به اقلام خطرناک مانند نمونه های بالینی، مواد مخدر و واکسن ها، یخچال ها باید قفل شوند.

به طور معمول، قفسه های قابل تنظیم در یخچال های آزمایشگاهی از فلزاتی مانند آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند. محصولات با قفسه های ساخته شده از سیم پوشش داده شده نیز موجود است. بر اساس طراحی، اکثر قفسه های یخچال دارای قابلیت شستشو، بهداشتی  هستند. بسیاری از یخچال ها دارای کشوهای قابل جانمایی یا کابینت های جداگانه و همچنین سیستم هشدار هستند. این می تواند به ریشه کنی آلودگی متقاطع مواد و جلوگیری از دست زدن به وسایل حساس توسط پرسنل غیرمجاز کمک کند.

استانداردها

یخچال‌های آزمایشگاهی که با مقررات سازمان‌هایی مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مطابقت دارند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سطوح خاصی از کنترل دما و دمای یکنواخت را در سراسر اتاق فراهم کنند. استانداردهای اضافی شامل AA-52150 است که الزامات فنی و تضمین کیفیت را برای یک یخچال غیرغذایی، ضد انفجار، یخچال آزمایشگاهی و BS 4376-1 برای ذخیره سازی خون الکتریکی تعریف می کند.

صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 صفحه بعد